Macska Honfoglaló Alapítvány
 

Jó sok idő eltelt a legutóbbi jelentkezésem óta, de most végre jut egy kicsi rá, hogy beszámoljak nektek, mi köti le a napjaim 120%-át – persze, amikor nem a cicákkal foglalkozom :)

Nagy projektbe kezdtem idén év elején – a házhoz tartozó szuterén helyiséget is átalakítom, hogy a cicák még nagyobb területen hancúrozhassanak naphosszat.

Számítottam rá, hogy rengeteg feladatot hoz majd az átépítés, hiszen ez a ház azon része, amihez szinte hozzá se nyúltam, mióta beköltöztem a cicákkal. Most, hogy elindult az alapítvány, végre bele mertem vágni, részben a Ti támogatásaitoknak is köszönhetően.

A fal nedvesedését végleg megszüntettük, szigeteltük, simává és könnyen tisztántarthatóvá tettük. A ház alatt futó vízvezetékeket is rendbe szedtük, illetve a vizet be is vezettük ebbe a helyiségbe. A lefele vezető lépcsőt újjáépítettük, részben a bontásra ítélt pajta tégláiból, és a helyiség felében a padlózat vízszintezése is elkészült végre – nagyjából három köbméter homok eloszlatása után.

És bár már most is fényévekkel jobban néz ki az új cica-tér, mint mielőtt belekezdtünk a felújításba, sok feladat áll még előttünk – reméljük, számíthatunk a támogatásotokra a befejezéséhez is. A padlózatot a szoba másik felében is le kell fedni a bitumenes vízszigetelő lemezzel, aztán az egészet linóleummal takarni. A teljes villamoshálózatot ki kell építeni, mert egyelőre egy hosszabbítón keresztül kapja a házból az áramot. A fűtést, a légcserélő rendszert és a kamera hálózatot is ezen keresztül fogjuk működtetni.

Ez után pedig már „csupán” a szoba ajtajának beépítése és a teljes bútorzat megtervezése, megépíttetése és beszerzése lesz hátra, mielőtt a cicák végre elfoglalhatják a birodalmuk legújabb területét.

Most pedig mutatok néhány pillanatképet a munkálatokról, hogy jobban elképzelhessétek, miről is van szó :)

A falat szigetelő és vízzáró réteggel kellett ellátni

A festés is részben kész

A bontandó pajta

A pajta újrafelhasznált téglái

A lépcső végleges formát kap

Hátul már a bitumenes vízzárás is kész, de elöl még kilátszik a homok