Macska Honfoglaló Alapítvány

Macska Honfoglaló Alapítvány - Mázli

facebook share

Mázli két éve az útpadkán vergődött egy gázolás után amikor rátaláltam. Kihülve, koponyacsont töréssel, farokcsont töréssel, mellső mancsai többszörös törésével. Nem sok esélye volt az életben maradásra. A gyors orvosi beavatkozás és a napokig tartó 24 órás folyamatos babusgatás meghozta az eredményét. Túlélte a traumát. Sajnos az ütés következtében a feje tetején a csontok szétcsúsztak, az agyát csak a szőrős bőr védte. Csodával határos módon nyílt seb, külsérelmi nyomok nem látszódtak. Az orvos műthetetlennek ítélte. Fecskendővel kapta a speciális tápszert. Felerősödött, jelenleg formás kétéves kis kandúr, aki mászkál, bár tájékozódni alig tud.

Néz, de a látványt nem mindig dolgozza fel. Hall, főleg éles hangokra reagál. Sohasem nyávog, viszont egy jellegzetes kedves hangon kurjongat, kurrog. Enni nem tud önállóan, a tálon átgyalogol. Szépen etethető, csak a szájához kell érinteni a falatokat. Főleg puha, főtt csirkehúst eszik. Lefetyelni igyekszik, bár hamar elveszíti a fókuszt, ezért fecskendővel segíteni kell, hogy a folyadékpótlás meglegyen. A vizet nem issza, csak ízesített formában fogadja el. Állapotából kifolyólag almot nem tud használni. Naponta sokszor van görcsös mozdulata, ilyenkor hátrafeszíti a fejét. Érintésre azonnal kihozható ebből az állapotából, de spontán is oldódik. Napközben nézelődik, társai meglátogatják, mosdatják, dorombolnak neki.

Később részletesen lesznek leírások minden cicánkról külön külön ahogy időnk engedi, de ez még feltöltés alatt van.